O nama

Osnivači stranke su bivši HSS-ovci, osobe koje su se istrgnule iz ralja autokracije i rekle 'ne' samovolji pojedinca.

Osnivačku skupštinu održali smo u Rakovcu, 16. lipnja 2018. godine. Osnivači su bivši HSS-ovci, osobe koje su se istrgnule iz ralja autokracije i rekle 'ne' samovolji pojedinca. Rekle 'ne' sustavnom guranju u zaborav temeljnih načela i vrednota koje je stranka s najdužom tradicijom u Hrvatskoj, kroz godine svojega postojanja, pokušavala održati. Na vlastitoj koži počeli smo osjećati kako je HSS, koji smo mnogi od nas i prije dva desetljeća odabrali kao platformu za političko djelovanje, jednostavno počeo nestajati. Mudra izreka kaže: „Nova mora moći češ otkriti tek kada stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu“. Tako je i s nama. Udaljili smo se 'od obale' i spremni smo svoja znanja i vještine dodatno razvijati, a naš spektar djelovanja širiti. Pritom nećemo pobjeći od temeljnih vrijednosti demokršćanstva. Temeljna misao vodilja našeg djelovanja jest: „Bolji i kvalitetniji život naših stanovnika“.

U političkoj stranci Stjepan Kožić - Nezavisna lista mišljenje svakoga člana jednako je važno i bitno. Samo onda kada svatko od nas bude slobodno i bez imalo ustručavanja mogao reći što misli dat će svoj doprinos kreiranju i realizaciji našega programa. I tada ćemo biti sigurni da idemo pravim putem. Slušat ćemo ljude, naše susjede, poljoprivrednike, obrtnike, školarce... Mi smo ovdje radi njih, jer želimo bolju Hrvatsku! Nećemo se zatvarati u granice Zagrebačke županije, nego surađivati sa svima kojima je istinski narodni interes u srcu.

Naš program temelji se na deset stupova razvoja i napredka Republike Hrvatske za boljitak njezinih stanovnika. Pozitivni gospodarski trendovi u Zagrebačkoj županiji omogućuju nam da gradimo ceste, škole, sportske dvorane, razvijamo poljoprivredu i ruralni prostor, podižemo kulturni i društveni život na viši nivo. U programu stranke naglasili smo važnost općina, gradova i županija za cjelokupni i ravnomjerni razvoj svih naših krajeva, istaknuli smo važnost demografske obnove i zaštite obitelji na temeljima pravednih i solidarnih socijalnih uvjeta, povećanja plaća i otvaranja visoko dohodovnih radnih mjesta, važnost uvođenja novih tehnologija, digitalizacije društva i izgradnje pametnih energetskih sustava. Značajan dio programa zauzima razvoj poljoprivrede, sela i naših ruralnih područja. Naglasak je stavljen i na važnost prilagodbe obrazovanja potrebama tržišta rada i omogućavanje istih uvjeta školovanja za svu djecu, bez obzira pohađaju li školu u malim sredinama ili u velikim gradovima. Naglašavamo i važnost zdravstvene skrbi koja jednako mora biti dostupna svim našim građanima, a naši sugrađani treće životne dobi trebaju imati dostojan život. Sve naše prirodne resurse trebamo staviti u funkciju razvoja turizma, vodeći pritom brigu o očuvanju okoliša. Štitit ćemo dignitet hrvatskih branitelja i širiti istinu o Domovinskom ratu.
Bit ćemo dosljedni, cijeniti druge i poštivati svoje!

Pin It
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok