Aktualno

Župan Stjepan Kožić prisustvovao je u Svetoj Nedelji potpisivanju ugovora između Ministarstva državne imovine i Grada Svete Nedelje, kojim se Svetoj Nedelji daruje 250.000 četvornih metara državnoga zemljišta u Kerestincu za razvoj gospodarske zone. Ugovor su potpisali ministar Goran Marić i gradonačelnik Dario Zurovec. Tržišna vrijednost darovanoga zemljišta cijeni se na 6,56 milijuna kuna.

- Podržavam ovakav pristup darovanja sada neiskorištena zemljišta, kako bi se ono stavilo u funkciju i postalo korisno. Ovaj ugovor je izuzetno bitan i za Svetu Nedelju i za Županiju u cjelini, on pripomaže razvoju gospodarskih zona, a time i novim investicijama koje će se dogoditi u zonama. I Sveta Nedelja i Županija su u prvoj skupini razvijenosti, dakle naša orijentacija prema poduzetništvu daje rezultate - rekao je župan, zahvalivši ministru na podršci poduzetništvu.

Prigodom potpisivanja ugovora ministar Marić je naglasio dobru suradnju sa Zagrebačkom županijom s kojom će, rekao je, uskoro biti potpisan ugovor o darovanju državnoga zemljišta u općini Bistra, za gradnju nove zgrade bolnice za kronične bolesti dječje dobi.

 

SKNL 120419 zemljiste.sv.nedelja 2

Pin It