Aktualno

Zagrebačka županija će i u 2019. sufinancirati preventive programe Policijske uprave zagrebačke (PUZ), zajedničkoga imena „Zajedno više možemo“. Ugovor o sufinanciranju programa, koji će se u 2019. provoditi u osnovnim i srednjim školama, potpisali su danas župan Stjepan Kožić i načelnik PUZ-a Marko Rašić.

- Programi prevencije ovisnosti, koje PUZ niz godina provodi u suradnji sa Županijom, gradovima, općinama i školama, bitni su i za djecu i njihove roditelje. Želja nam je da ovisnosti bude što manje - rekao je župan, dodavši da povratne informacije govore da su programi dobro prihvaćeni.

- Bude li potrebno proširiti ove programe i to ćemo učiniti - dodao je župan, podsjetivši da je Zagrebačka županija, prema izvješću PUZ-a o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja u 2018., najsigurnija županija u Hrvatskoj.

U ovoj godini, Županija će sa 180.000 kuna sufinancirati preventivne programe „Mogu ako hoću“, „Sajam mogućnosti“, „Prevencija i alternativa“, „Ne, zato jer ne“, „Sigurno u prometu“ i kazališnu predstavu „Droga“.

- Ovo su naši zajednički programi koji za cilj imaju doprinijeti boljoj kvaliteti života i povoljnijem osjećaju sigurnosti. Sa stanjem sigurnosti u Zagrebačkoj županiji možemo biti zadovoljni. U odnosu na sve druge županije u Hrvatskoj, u Zagrebačkoj je najpovoljnija stopa kriminaliteta, a za osjećaj sigurnosti jako je važno i da su imovinska kaznena djela u kontinuiranom padu - rekao je Marko Rašić, načelnik PUZ-a.

puz2

Pin It