Aktualno

Nakon mladih glazbenika u Zaprešiću, Županija je, na prijemu u Samoboru, nagradila i učenike osnovnih i srednjih škola koji su jedno od prva tri mjesta osvojili na predmetnim i strukovnim državnim natjecanjima, natjecanju mladih tehničara i natjecanju iz katoličkog vjeronauka.

Najuspješnijima su nagrade - poklon bonove u iznosu od 500, 700 i 1000 kuna, uručili župan Stjepan Kožić i njegova zamjenica Nadica Žužak.

- Zahvala djeci na rezultatima koje su ostvarili, a mentorima što su ih vodili i podržavali. Kada na jednome mjestu okupite toliki broj izvrsnih mladih ljudi, onda se sigurno može reći da županija ima budućnost - rekao je župan, podsjetivši da prijem za najbolje učenike Zagrebačka županija organizira već 16. godinu zaredom, a ove su na njega, uz mentore, pozvani i roditelji najboljih.

Govorio je župan i o ulaganjima Županije u obrazovanje, s naglaskom na besplatne udžbenike i radne bilježnice, stipendiranje učenika, ali i energetsku obnovu zgrada škola.

Pozvao je najbolje s državnih natjecanja da se, s početkom nove školske godine, jave na natječaj za županijske stipendije.

U ponedjeljak - 10. lipnja, Županija će, na prijemu u Gradecu, nagraditi i osvajače prvog, drugog, odnosno trećeg mjesta na držvnim sportskim natjecanjima.

SKNL 060619 ucenici55

SKNL ucenici77

Pin It