Aktualno

U prigodi Svjetskog dana učitelja (obilježava se 5. listopada), Županija je danas u Velikoj Gorici organizirala prijem za učitelje koji su ove godine otišli u mirovinu. Čini to već 16-tu godinu zaredom, kako bi umirovljenim učiteljima zahvalila za ono što su činili tijekom radnoga vijeka, prenoseći znanja i iskustva na mlade generacije. U znak zahvale 64-ero učitelja osnovnih i srednjih škola primilo je poklon karticu u iznosu od 1500 kuna.

- Cijenimo rad učitelja, njihovo plemenito zanimanje, ono što čine za odgoj i obrazovanje naše djece. Njihov posao nije lak, stoga im moramo reći veliko hvala - rekao je župan Stjepan Kožić. Podsjetio je da Zagrebačka županija gotovo 40 posto proračuna ulaže u obrazovanje i da je to, prema kriteriju izdvajanja u odnosu na ukupni proračun, najviše u državi.

- U pripremi je proračun za iduću godnu. Moram reći da idemo na maksimalno iznalažanje načina da za kapitalnu gradnju u školstvu osiguramo i značajnije iznose od 40 posto proračuna kako bi udovoljili što većem broju zahtjeva. To je naš odnos prema prosvjeti i obrazovanju - rekao je župan. Osvrnuo se i na osiguranje sredstava za nabavu radnih bilježnica za sve osnovnoškolce, kao i na povećanje broja i iznosa učeničkih i studentskih stipendija.

- Značajno ove godine ulažemo i u energetsku obnovu škola, oko 62 milijuna kuna, od čega ćemo 27 milijuna dobiti iz EU fondova, a ostalo su naša sredstva - rekao je župan.

uciteji1 171019 2

uciteji1 171019 3

 

Pin It