Aktualno

Zagrebačka županija gotovo 40 posto proračuna ulaže u obrazovanje i to je, prema kriteriju izdvajanja u odnosu na ukupni proračun, najviše u državi.

Župan Stjepan Kožić obišao je Srednju školu Ivana Šveara u Ivanić-Gradu, gdje su sredstvima Županije i Grada Ivanić-Grada uređene svlačionice te je zamijenjena fasadna stolarija sportske dvorane. Ukupna vrijednost investicije iznosila je 2,3 milijuna kuna.

Nakon Ivanić-Grada župan je boravio u Križu, gdje je obišao OŠ Milke Trnine. Zgrada ove škole dobila je novu, toplinsku fasadu, čime je škola u potpunosti energetski obnovljena. Radove vrijedne 2,1 milijun kuna u potpunosti je financirala Zagrebačka županija.

- Obrazovanje nije trošak, nego ulaganje u budućnost. Bilo bi nam lakše, i tempo ulaganja bi bio brži, kada bi i gradovi i općine i Ministarstvo regionalnoga razvoja i Ministarstvo znanosti više izdvajali za kapitalnu gradnju u školstvu. No, zasad je tako kako je... Prema trenutnim zahtjevima s terena u školske objekte trebali bi uložiti oko 480 milijuna kuna. To u kratkom vremenu nećemo moći, no to je zadaća koja je pred nama - rekao je župan.

skole 2 251019

skole 3 251019

Pin It