Aktualno

U sklopu radnoga posjeta Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Vlade RH, izaslanstvo Vlade Republike Crne Gore predvođeno ministrom ekologije, prostornoga planiranja i urbanizma Ratkom Mitrovićem sastalo se danas sa županom Stjepanom Kožićem i predsjednikom Skupštine Zagrebačke županije Matom Čičkom.

Zagrebačka županija je odabrana kao primjer dobre prakse funkcioniranja Zavoda za prostorno uređenje, pa je uvodno goste iz Crne Gore s procedurom izrade prostorno-planske dokumentacije upoznala ravnateljica Zavoda Željka Kučinić.

Župan Kožić je rekao da raduje što je Zavod za prostorno uređenje Zagrebačke županije prepoznat kao institucija koja kvalitetno radi svoj posao.

- Vjerujem da će se iz današnjega razgovora 'izroditi' i naša buduća suradnja, kroz koju bismo vam sugerirali na koji način oformiti Zavod za prostorno planiranje i urbanizam - rekao je župan, dodavši da postoji i mogućnost da djelatnici Zavoda za prostorno uređenje Zagrebačke županije dođu u Crnu Goru i upoznaju svoje kolege s načinom funkcioniranja ove institucije, kao i s načinom izrade prostorno-planske dokumentacije u Hrvatskoj.

 

2

3

 

 

Pin It