Aktualno

Zašto ulagati u prostor Zagrebačke županije? Zbog njegova položaja u središtu Hrvatske, odlične prometne povezanosti, infrastrukturno opremljenih poduzetničkih zona i dostupnosti javne uprave spremne izdati građevinsku dozvolu u svega 24 sata!

Prostor Zagrebačke županije pruža optimalne mogućnosti za ulaganje u energetske sustave (bioplinska postrojenja, solarne elektrane, drvnu industriju...), u prehrambenu industriju (mesoprerađivačku i industriju voća i povrća) u poljoprivrednu proizvodnju, u turizam u očuvanome ruralnom prostoru...

Nizom poticajnih mjera Zagrebačka županija poduzetnicima olakšava poslovanje, stvara uvjete za poželjno poduzetničko okruženje i podržava poduzetničke ideje. Bespovratnim potporama sufinancira početak poslovanja poduzetnika, daje kapitalne pomoći za povećanje konkurentnosti u proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima, sufinancira nastupe poduzetnika na manifestacijama i sajmovima, subvencionira kamatu poduzetničkih kredita, odobrava jamstva za kreditiranje projekata maloga gospodarstva... Ne čudi stoga da je poduzetničkom inicijativom, ali i poticajnim mjerama javne uprave, otvoreno na prostoru Zagrebačke županije u protekle četiri godine više od 10.000 radnih mjesta. Nova radna mjesta, visokotehnološka, bit će otvorena u tvornici dijelova za avioindustriju, koja se gradi u Jakovlju, i u ovih dana predstavljenom kampusu tvrtke Rimac Automobili u Svetoj Nedelji.

Nije naodmet podsjetiti da se u Zagrebačkoj županiji proizvodi najbrži električni automobil na svijetu, da je na njezinu prostoru izvor prirodne izvorske vode Jana, da se ovdje smjestila najveća farmaceutska tvornica u Hrvatskoj, da u gospodarskim zonama distribucijske centre imaju vodeći trgovački lanci...

Zagrebačka županija, kao učinkovita javna uprava na usluzi poduzetnicima, planira u narednome razdoblju sagraditi Županijski poduzetnički centar u Vrbovcu, kao modularni prostor sa zajedničkom infrastrukturom, strojevima i opremom za potrebe poduzetnika, nastaviti ulagati u gradnju komunalne infrastrukture u poduzetničkim zonama, poduzetnicima osigurati bespovratne potpore za poboljšanje konkurentnosti, a investitorima pružiti svu potrebnu administrativnu podršku za nova ulaganja u jednu od tridesetak komunalno opremljenih poduzetničkih zona.

 

Pin It