Aktualno

Zagrebačka županije kontinuirano pomaže projekte gradova i općina. Ove godine isplatit će 2,58 milijuna eura za gradnju i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, za razvoj poduzetničkih zona, izradu projektne dokumentacije za EU projekte, sufinanciranje domaće komponente kod provedbe EU projekata te gradnju i uređenje infrastrukture u ruralnom prostoru. Ukupno je podržano 99 projekata.

- Želim zahvaliti gradovima i općinama što pripremaju projekte kako bi standard života u Zagrebačkoj županiji bio sve bolji. Mislim da je to itekako vidljivo. Županija smo koja po mnogočemu prednjači u Hrvatskoj - za tiskovne konferencije na kojoj su predstavljeni rezultati ovogodišnjih javnih poziva i natječaja koje su proveli upravni odjeli za promet i komunalnu infrastrukturi, gospodarstvo i EU fondove te poljoprivredu i ruralni razvitak ustvrdio je župan Stjepan Kožić. Naglasio je da nisu uvijek biti iznosi sredstava, ali da je bitna njihova kontinuirana isplata.

- Primjer su poduzetničke zone, u koje godinama ulažemo. U njima danas radi veliki broj i domaćih i stranih poslodavaca, koji pune naš proračun. A kroz rast proračuna možemo još bolje stimulirati i pomagati obrtnike, poduzetnike, vatrogasce, općine, gradove, udruge civilnog društva... - rekao je župan. Najviše sredstava koja je Županija dodijelila općinama i gardovima iz domene je prometa i komunalne infrastrukture. Župan je ovom prigodom istaknuo i povijesno ulaganje u županijske i lokalne ceste oštećene u potresima 2020. godine. U njih je, najviše iz Fonda solidarnosti EU, uloženo 92 milijuna eura.

Župan je ovom prigodom uručio ugovore gradonačelniku Grada Vrbovca Denisu Kralju i načelniku Općine Bedenica Slavku Cvrlji.

 

UGOVORI GO 010923 2

UGOVORI GO 010923 1

 

 

 

 

Pin It