Aktualno

Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra donirano je vozilo prilagođeno prijevozu osoba s invaliditetom.

Prvotno je bilo namijenjeno djevojčici Sari, no nažalost njezina rijetka genetska bolest bila je preteška... Nakon Sarine smrti, njezini roditelji Franjo i Ana Brkičić te Udruga "Stepinčeva oaza mira" iz Zaprešića odlučili su darovati vozilo SB Gornja Bistra.

- Ispunjena su nam srca jer smo kombi darovali nekome kome je to potrebno. Znamo da u ovoj bolnici ima jako puno djece, po dijagnozi sve su to Sarina braća i sestre - rekao je Franjo Brkičić. Vozilo je nabavljeno početkom ove godine u sklopu humanitarne akcije "Srcem uz Saru".

- Tužan sam, zbog Sare koja je otišla..., ali i sretan što se ovo dobro djelo nastavlja. Mnogo je dobrih ljudi koji su utkani u humanitarnu akciju "Srcem uz Saru" i svima želim zahvaliti - ispred Udruge "Stepinčeva oaza mira" rekao je Ilija Nikolić. Na donaciji je zahvalio Renato Mittermayer, ravnatelj SP Gornja Bistra.

- Zahvala roditeljima koji su unatoč smrti svoje djevojčice nastavili brinuti o djeci u našoj bolnici. Gotovo svakodnevno naša djeca idu na preglede u zdravstvene ustanove u Zagreb. Dio njih ide sanitetskim prijevozom, a dio njih sada ćemo prevoziti ovim vozilom - rekao je Mittermayer. U bolnici su smještena djeca s teškim genetskim bolestima, cerebralnoj paralizi i drugim neizlječivim bolestima. Primopredaji vozila prisustvovao je i župan Stjepan Kožić.

- Zahvala svima koji su pomogli u nabavi ovoga vozila, a još veća hvala roditeljima koji su odlučili da ono bude na korist djeci kojima je to potrebno - rekao je župan.

 

sara2

sara5

 

 

Pin It