Aktualno

Otvorena je novosagrađena sportska dvorana uz OŠ Bedenica. Gradnju i opremanje u potpunosti je - s 3 milijuna eura - financirala Zagrebačka županija.

- Uz ne tako davno sagrađenu novu školu, a sada i dvoranu, Bedenica je dobila europski standard, a u tom smjeru nastavljamo i dalje. Pripremamo projekte gradnje i dogradnje školskih objekata kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti - rekao je župan Stjepan Kožić, dodavši da je dvorana u Bedenici dio 'pandemijskoga vremena' gradnje, kada je sredstvima Županije sagrađena i dvorana u Klinča Selima, nova osnovna škola u Luki, a dograđene su škola i sportska dvorana u Pušći.

Zahvalu Županiji što je financirala gradnju nove dvorane uputio je načelnik Bedenice Slavko Cvrlja.

- Ova će dvorana služiti generacijama učenika, ali i olakšati odgojno-obrazovni proces, bavljenje sportom i slobodnim aktivnostima. Itekako nas raduje što su i naše sportske udruge dobile prostor za treniranje - rekao je načelnik.

Uz dvodijelnu dvoranu, s teleskopskim tribinama, sagrađena je i manja dvorana za gimnastiku.

- Sportska dvorana je bila dugogodišnji san učenika i djelatnika škole, ali i svih mještana Bedenice. Zahvala Županiji što je omogućila da se ovaj san ostvari! Ponosan sam što će i učenici i učitelji odsad imati kvalitetne uvjete rada. Vjerujem da će dvorana potaknuti djecu i mlade na bavljenje sportom, jer nemjerljiva je uloga sporta u njihovom fizičkom, mentalnom, ali i društvenom razvoju - rekao je ravnatelj OŠ Bedenica Krunoslav Ujlaki.

Izaslanik predsjednika Vlade RH na svečanosti je bio Josip Pavić, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, a izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora saborski zastupnik Tomislav Okroša.

 

31

DVORANA3 WEB 131023 S

DVORANA4 WEB 131023 S

 

 

Pin It