Aktualno

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić obišao je danas Gospodarsku zonu općine Luka, u kojoj je u tijeku gradnja nove prometnice (industrijske ceste) duljine tristotinjak metara.

- Prometna infrastruktura itekako je bitna za razvoj gospodarstva. Veseli svaki metar nove ili obnovljene ceste! - rekao je župan.

Prometnica se nalazi na koridoru koji će, nakon izgradnje mosta na rijeci Krapini, povezati ovu zonu s državnom cestom D1 (starom zagorskom magistralom).

- Ulaganjem u gospodarske zone stvaramo preduvjete za nova radna mjesta. Nova radna mjesta stvaraju dohodak, a dohodak omogućuje da su u županijski i općinske proračune uplaćuju doprinosi, a oni nam opet omogućuju da gradimo škole i druge infrastrukturne objekte. U županiji ima dvadesetak aktivnih poduzetničkih zona, a kroz buduće vrijeme otvarat će se i nove. Siguran sam da je naš pristup ulaganju u poduzetničke zone pridonio i tome da je prema najnovijem indeksu razvijenosti Zagrebačka županija odmah iza grada Zagreba - rekao je župan.

Ukupna duljina prometnoga koridora kroz Gospodarsku zonu Luka iznosi 1200 metara.

- Kada se sagradi most i ova prometnica poveže s državnom cestom, sav teški promet 'maknut' će se iz centra Luke. Time će se povećati i sigurnost prometa - rekao je Tomislav Landeka, ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije, ustanove koja financira gradnju prometnice kroz zonu. Radovi su vrijedni nešto više od 200.000 eura. U tijeku je ishođenje posebnih uvjeta za projektiranje mosta preko rijeke Krapine i budućega spoja stare zagorske magistrale s cestom u gospodarskoj zoni.

Darko Kralj, načelnik Luke, rekao je da je cestovna infrastruktura vrlo važna za gradnju novih pogona u gospodarskoj zoni. Zona se prostire na četrdesetak hektara.

- Jedan je objekt u ovoj zoni sagrađen, za još dva 'gotovi su papiri'. To je za našu općinu vrlo važno, da se možemo razvijati, ali i da našim mještanima osiguramo radna mjesta. Da ne moraju ići prema Zagrebu ili 'tuđim državama' - rekao je Kralj.

213 CESTA LUKA 190224 2

213 CESTA LUKA 190224 3

 

 

Pin It