Aktualno

U prigodi Međunarodnog dana civilne zaštite - 1. ožujka, župan Stjepan Kožić primio je predstavnike operativnih snaga sustava civilne zaštite Zagrebačke županije, kojima je uručio ugovore o sufinanciranju njihova rada.

- Naši su žitelji sigurniji uz vas. Ponosni na vas! Dokazali ste da se na vas uvijek može računati. Siguran sam da će tako biti i u budućnosti - rekao je župan. Poručio je da su uručenim ugovorima osigurana sredstva kako bi snage civilne zaštite bile sigurnije i uspješnije u realizaciji svojih zadaća.

- Nije dobro što su klimatske promjene, iz godine u godinu, sve žešće i ostavljaju posljedice. Stoga Županija skrbi o vama kako biste bili spremni reagirati u svim situacijama, bilo da se radi o nesrećama, poplavama, požarima... Svake godine izdvajamo sve više sredstava za vaš rad - rekao je župan. Dodijeljeni ugovori ukupno su vrijedni 1,8 milijuna eura, a preuzeli su ih Slavko Povrlišek - predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Drinka Sopta - ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, Vladimir Novak u ime HGSS-a Stanice Samobor i Ivan Mišur u ime HGSS-a Stanice Zagreb te Vedran Vukomanović, predsjednik Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa.

civilna zastita 290224 1

civilna zastita 290224 3

 

 

Pin It