Aktualno

U prigodi osvajanja srebrne medalje u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u paraatletici (krajem svibnja u Japanu), župan Stjepan Kožić primio je velikogoričkoga paraatletičara Velimira Šandora. Osvajanjem svjetskoga srebra Šandor je izborio direktan nastup na Paraolimpijskim igrama, koje će se od 28. kolovoza do 8. rujna održati u Parizu.

- Bilo koja medalja na Paraolimpijadi za mene bi bila 'sreća najveća' - rekao je Šandor. Dosad je na Paraolimpijskim igrama osvajao broncu (2016. u Rio de Janeirou) i srebro (2021. u Tokiju).

Čestitavši Šandoru na svjetskome srebru i plasmanu na Paraolimpijske igre, župan Stjepan Kožić je rekao da se nada da će u županiju doći i paraolimpijsko zlato.

- To je san svakog sportaša. Siguran sam da ćeš zajedno sa svojom ekipom uložiti maksimum napora i truda da san postane stvarnost - rekao je župan.

Za osvojeno srebro na Svjetskom prvenstvu Županija je Šandora nagradila s 1300 eura. Župan je ovom prigodom podsjetio da je Županija, kroz Zajednicu sportskih udruga i saveza, osigurala za sport u ovoj godini 1,2 milijuna eura.

- Kada tome dodamo ulaganja u gradnju sportskih dvorana dolazimo i do značajno većeg iznosa - rekao je župan.

 

šandor2 sknl

šandor3 sknl

 

 

Pin It