Aktualno

Rekordnih 2,1 milijun eura bespovratnih potpora poduzetnicima osigurala je Zagrebačke županija ovogodišnjim proračunom. Novac je namijenjen za početak poslovanja te za poticanje konkurentnosti proizvodnih i neproizvodnih djelatnosti.

Poduzetnicima početnicima Županija će isplatiti gotovo 350.000 eura. Pravo na ovu potporu, u maksimalnom iznosu do 2000 eura, ostvarila su 183 poduzetnika.

- Suprug i ja zajedno imamo automehaničarsku radionicu. Poslujemo od svibnja prošle godine, a na natječaj Županije prijavili smo se kako bismo kupili dvostupnu dizalicu. Imamo tri radnika i sada svaki imaju svoju dizalicu. Želim zahvaliti Županiji što nam je olakšala poslovanje i omogućila bolju budućnosti naše radionice. Posla ima, samo treba raditi - prigodom potpisivanja ugovora s poduzetnicima početnicima, danas u Zagrebu, rekla je Vrbovčanka Valentina Mutak.

Župan Stjepan Kožić rekao je da Županija, dodijeljenim potporama, pomaže da poslovanje poduzetnika bude još kvalitetnije i bolje.

- Želimo da lakše funkcionirate, da se onda i proračun Županije još bolje puni. Time možemo osigurati i druge potpore za bolji i kvalitetniji život, poput gradnje cesta i škola - rekao je župan, naglasivši da je proračun Županije 2001. iznosio 15 milijuna eura, a danas iznosi 256 milijuna.

- To je značajno povećanje! - rekao je župan. Rekao je i da je Županija zadovoljna poslovanjem poduzetnika koji su prema podacima FINA-e, prema određenim kriterijima, odmah iza poduzetnika grada Zagreba.

- Kroz kraće vrijeme dodijelit ćemo još 1,75 milijuna eura potpora za poticanje proizvodnih i neproizvodnih djelatnosti. Kada sve sumiramo, siguran sam da će poduzetnici biti zadovoljni, jer je iznos bespovratnih potpora za poduzetništvo koji je osigurala Zagrebačka županija, rekao bih, najveći u Hrvatskoj - ustvrdio je župan.

 

poduzetnik2

 

 

Pin It