Aktualno

Zagrebačka županija prva je županija u državi koja je, prije dvije godine, počela sufinancirati javni autobusni prijevoz unutar svojega područja.

Župan Stjepan Kožić potpisao je danas s autoprijevoznicima - Čazmatrans prometom, Autoturistom Samobor, prijevozničkim obrtom Ivček, Maluks prometom, Meštrović prijevozom i Samoborček EU grupom - "Okvirni sporazum za javni linijski prijevoz putnika na području Zagrebačke županije" za novo, sedmogodišnje razdoblje. Potpisani su i prvi godišnji ugovori. U razdoblju do 2031., Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sufinancirat će javnu uslugu prijevoza putnika na području Zagrebačke županije s 37,15 milijuna eura, dok će Zagrebačka županija osigurati 12,38 milijuna eura, što je ukupno 49,5 milijuna eura.

Javnom uslugom obuhvaćena je 61 autobusna linija.

- Ovo je velika, nemjerljiva stvar za stanovnike županije, ali i autobusne prijevoznike koji u narednih sedam godina imaju sigurnost, mogu planirati svoje poslovanje, podići kvalitetu voznoga parka i nabavljati nova vozila na zadovoljstvo korisnika. Slikovito, svaki dan treba nam oko 120 vozača. Dnevno imamo 960 polazaka na šezdesetak linija, a godišnje se prevali skoro 4 milijuna kilometara. To je kao da četiri puta godišnje idete do Mjeseca i nazad, ili 100 puta obiđete oko Zemljine kugle - u ime potpisnika Sporazuma rekao je Dražen Pavlović, predsjednik Uprave Čazmatrans prometa.

Župan Stjepan Kožić naglasio ja da se uvođenjem javne usluge cestovnog prijevoza putnika povećao broj polazaka i autobusnih linija, posebno u ruralnom području.

- Nedavno smo potpisali novi ugovor s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture za naredno sedmogodišnje razdoblje, na čemu velika zahvala Vladi RH. Danas potpisujemo sporazum s prijevoznicima koji će imati siguran posao kroz narednih sedam godina. Nadam se da će i stanovnici biti zadovoljni kvalitetom usluge prijevoza - rekao je župan Kožić.

 

prijevoznici ugovori 240724 2

prijevoznici ugovori 240724 3

prijevoznici ugovori 240724 1

 

 

Pin It