Aktualno

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je danas gradonačelnicima i općinskim načelnicima ugovore ukupno vrijedne 3,5 milijuna eura za realizaciju lokalnih projekata u području prometa i komunalne infrastrukture, opremanja poduzetničkih zona, razvoja infrastrukture u ruralnim prostorima i sufinanciranja EU projekata. Županija je ukupno podržala 108 projekata.

- Svi imamo isti cilj - poboljšati kvalitetu života našim stanovnicima i biti što kvalitetniji javni servis poduzetnicima i investitorima. Naši poduzetnici postižu zavidne rezultate te su zauzeli visoko drugo mjesto u državi, odmah iza poduzetnika grada Zagreba, prema kriteriju ukupnog prihoda, prosječne neto plaće i izvoza. Zahvaljujući njima naš proračun se dobro puni pa imamo mogućnost dati podršku projektima gradova i općina - rekao je župan Kožić.

S najviše novca, oko 1,6 milijuna eura, Županija je podržala 32 projekta u području prometa i komunalne infrastrukture. Za opremanje poduzetničkih zona i sufinanciranje projektne dokumentacije za EU projekte osigurano je gotovo 840.000 eura za 33 projekta, dok je nešto više od milijun eura, za ukupno 43 projekta, osigurano za gradnju i uređenje infrastrukture na ruralnom području.

- Temeljem pristiglih zahtjeva, a vodeći brigu o ravnomjernom razvoju, pomogli smo u skladu s proračunskim mogućnostima. Kontinuirano imamo dobru suradnju s gradovima i općinama - rekao je župan, posebno naglasivši da je ponosan što je Zagrebačka županija prema indeksu razvijenosti prva županija u državi, odmah iza Grada Zagreba.

U ime gradonačelnika i općinskih načelnika zahvalio je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

- Zagrebačka županija danas je predvodnik gospodarskog razvoja Hrvatske. 'Zeleni prsten' oko Zagreba mijenja svoju sliku. Kroz dobre i kvalitetne gospodarske zone, kroz dobru prometnu povezanost, kroz kvalitetno rukovođenje i pametne politike općine i gradova stvaramo prostor pogodan za život i razvoj nas i naše djece - ustvrdio je Turk, rekavši da je sinergija svih oblika vlasti - lokalne, regionalne i nacionalne - preduvjet uspjeha svake sredine pa tako i Zagrebačke županije.   

 

ugovori gradovi i općine 260724 2

ugovori gradovi i općine 260724 3

ugovori gradovi i općine 260724 4

ugovori gradovi i općine 260724 5

 

 

Pin It