Aktualno

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić boravio je danas u općini Rugvica gdje je pobliže upoznat s infrastrukturnim projektima koji se realiziraju na njezinom području.

Ovom prigodom, u pratnji općinskoga načelnika Mate Čička, župan je obišao gospodarsku zonu, gdje uskoro počinje gradnja kompleksa zgrada Imunološkog zavoda, gradilište sportskoga centra i dograđeni prostor Dječjeg vrtića "Medvjedići".

- Čestitam načelniku, da nije bio toliko uporan puno toga ne bi se realiziralo! Veseli proširenje vrtića, to znači da se povećava broj mladih ljudi koji žive u ovoj općini. Izuzetno su bitne i investicije u gospodarskoj zoni, posebno skori početak gradnje Imunološkog zavoda. Kroz investicije u gospodarskoj zoni značajno će se povećati broj zaposlenih - rekao je župan. S investicijom Imunološkog zavoda župana je upoznao njegov ravnatelj Vedran Čardžić. Kroz dvije faze gradit će se nekoliko objekata, ukupne procijenjene vrijednosti oko 140 milijuna eura. U prvoj fazi gradit će se tvornica za proizvodnju zmijskog antitoksina, upravna zgrada, tvornica za proizvodnju lijekova iz krvne plazme i biološki laboratorij, a u drugoj fazi tvornica za proizvodnju virusnih cjepiva.

- Provodimo niz aktivnosti koje se zasad ne vide, a vidljiva gradnja počet će krajem ove godine - rekao je Čardžić.

Općinski načelnik Mato Čičak, ujedno i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije, županu je predstavio projekt gradnje sportskoga centra. U prvoj fazi, koja je u tijeku i u koju se ulaže oko 2,9 milijuna eura, sagradit će se dva nogometna igrališta, dok će se u drugoj fazi graditi sportska dvorana. Ukupna vrijednost investicije cijeni se na oko 8 milijuna eura. Čičak je govorio i o skorom početku gradnje dviju novih prometnica u gospodarskoj zoni, vrijednosti oko milijun eura, a za što je dio novca osigurala i Županija, govorio je i o planiranoj gradnji doma zdravlja i gradnji vatrogasnog centra, za što su ishođene građevinske dozvole. Istaknuo je i rekonstrukciju prometnice od Ivanić-Grada, preko Ježeva do Rugvice, za što je dobivena lokacijska dozvola, preseljenje Kinološkog saveza iz središta Zagreba u Rugvicu, rekonstrukciji savskoga nasipa od Hrušćice do Oborova...

- Ipak, najviše veseli dogradnja dječjeg vrtića. Ove jeseni u vrtić će krenuti sva djeca koja su imala uvijete, no zbog doseljavanja stanovništva moramo razmišljati i o novim kapacitetima - rekao je Čičak.

 

RUGVICA 040924 2

RUGVICA 040924 3

RUGVICA 040924 4

Pin It