Aktualno

10. listopada 2024. 

Rastu iznosi stipendija! Na godišnjoj razini učenička će od ove školske godine iznositi 1440 eura, a studentska 2880 eura.

Obznanio je to župan Stjepan Kožić prigodom prijema četvero učenika koji su (predstavljajući sve nagrađene) osvojili u prošloj nastavnoj godini jedno do prva tri mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima.

- Na ponos ste roditeljima i školi! Dokazali ste svoju kvalitetu. A Zagrebačka županija izdvajajući značajna sredstva za gradnju i dogradnju školskih objekata dokazuje kako i na koji način brine o odgoju i obrazovanju - rekao je župan. Poklon bonovima u iznosu od 70 do 200 eura, ovisno o osvojenom mjestu, Županija je ukupno nagradila 164 učenika osnovnih i srednjih škola.

Župan je zahvalio i mentorima koji su pratili učenike na putu njihova uspjeha. U ime 85 nagrađenih obratio se Denis Tovernić, profesor fizike u OŠ Đure Deželića u Ivanić-Gradu.

- Hvala što prepoznajete rad s djecom. Lijepo je raditi s onima koji žele, vole i imaju interesa. Biti među najboljima u cijeloj generaciji nije mala stvar - rekao je Tovernić.

Župan je također rekao da Županija planira sagraditi, odnosno dograditi 26 školskih objekata čime bi se povećala kvaliteta obrazovanja i stvorili uvjeti za jednosmjensku nastavu. Veći dio sredstava planira se namaknuti iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

 

PRIJEM 2

PRIJEM 3

PRIJEM 4

PRIJEM 5

 

 

Pin It