Zagrebačka županija

Uoči blagdana svetoga Florijana, zaštitnika vatrogasaca, župan Stjepan Kožić primio je danas izaslanstvo Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. Zahvalio je vatrogascima na svemu što čine s ciljem spašavanja imovine i ljudi te rekao da nema aktivnosti u sredinama u kojima vatrogasci djeluju, a da oni u njima nisu aktivni sudionici.

- Trudimo se da iz proračuna, iz godine u godinu, osiguramo za vatrogastvo što veći iznos sredstava. Ove smo godine predvidjeli 3,9 milijuna kuna, a kada tome pribrojimo ono što, putem natječaja, direktno dajemo vatrogasnim društvima radi se o daleko većem iznosu - rekao je župan, dodavši da Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije nije samo najbrojnija u RH već, prema rezultatima koje postiže, i najkvalitetnija.

- Naši su vatrogasci dobro opremljeni, dobro su organizirani i spremni su sve pozive, bilo unutar bili izvan granice županije, kvalitetno odraditi - rekao je župan, poželjevši vatrogascima što više edukacija, treninga, vježbi i osvajanja medalja, a što manje operativnoga posla koji, rekao je, nije uvijek ugodan i lagan.

S aktivnostima vatrogasaca u mjesecu svibnju, mjesecu zaštite od požara, župana i njegove suradnike upoznao je zapovjednik VZ Zagrebačke županije Josip Novosel, a na onome što čini za vatrogastvo županu je posebno zahvalio predsjednik VZ Zagrebačke županije Stjepan Ptiček.

 

SKNL dan vatrogastva 030519 2

SKNL dan vatrogastva 030519 3

Pin It