Zagrebačka županija

U prigodi Dana Kravarskog, za svečane sjednice Općinskoga vijeća županu Stjepanu Kožiću dodijeljeno je priznanje za doprinos razvoju ove općine.

- Zahvala županu na svim donacijama. Ni jedna godina nije prošla, a da nismo dogovorili i realizirali neki projekt. Posebna zahvala na pomoći kod sanacije klizišta - rekao je općinski načelnik Vlado Kolarec.

Župan je rekao da ga raduje što Županija u mnogočemu surađuje s ovom općinom.

- Moja vizija je pomoći onima koji su manje razvijeni, koji trebaju našu potporu kako bi razvili infrastrukturu nužnu za poboljšanje kvalitete života - rekao je župan, dodavši da za sve treba novca, a danas se on, dodao je, može povući iz europskih fondova.

- Povlačimo, i naši gradovi i sama Županija kroz svoje firme, izuzetno visoke iznose EU sredstava. U sektoru vodoopskrbe i odvodnje terenutno imamo ugovorenih projekata, dio njih je i u realizaciji, u vrijednosti oko 2,5 milijarde kuna, a do kraja godine taj iznos će biti 3 milijarde kuna, od čega preko 2 milijarde kuna otpada na bespovratna europska sredstva - rekao je Kožić

- Bez zajedništva niz stvari i projekata ne bi bilo moguće realizirati. Tamo gdje politika nije primarna, već je primarno ono što se treba odraditi, tamo gdje su primarni projekti i programi tamo stvari dobro idu - rekao je župan.

kravarsko2

kravarsko3

 

Pin It