Zagrebačka županija

Župan Stjepan Kožić obišao je danas prostorije Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Samobor. HGSS-ovoj Stanici Samobor Zagrebačka županija donirala je 43.000 kuna vrijednu opremu za spašavanje s visina.

- Siguran sam da žitelji županije itekako poštuju i cijene vaš rad. Sigurni su, jer znaju da ste tu u svako vrijeme, u svakoj situaciji kada se nešto dogodi. Obučeni ste i imate žara što prije spasiti onoga koji se nađe u nevolji. Zato ćemo vas i dalje pripomagati, osiguravati sredstva za opremu i vaš redoviti rad - rekao je Kožić. Rekao je i da je za cjelokupan sustav civilne zaštite i vatrogastvo osigurano u ovoj godini preko 7 milijuna kuna, što Zagrebačku županiju, prema izdvajanju za ovu namjenu, svrstava u sam vrh RH.

Doniranu opremu čine zaštitne kacige, viziri, rukavice, svjetiljke, karabineri, sigurnosne kočnice, torbe za alat, GPS koji se stavlja na potražnoga psa...

- Širimo se, jer za time postoji potreba. Sve više aktivnosti imamo u nepristupačnim područjima, pogotovo u Samoborskom gorju i na Žumberku. Statistika govori da se broj nesreća i akcija povećava. Strateški je cilj da osim ekipe koja djeluje na području Samobora oformimo i ekipe za područje Jaske i Zaprešića. Upravo stoga, ovakve su donacije izuzetno bitne kako bi na kvalitetan način opremili naše članove. Radi se o specifičnoj opremi, koja je dosta skupa i ima svoj vijek trajanja, a o njoj ovise naši životi - rekao je Nikola Tot, pročelnik HGSS-ove Stanica Samobor.

1H2A2699 1

1H2A2648 1

 

 

Pin It