Zagrebačka županija

U Rakovcu je položen kamen temeljac budućega dječjeg vrtića, planiranog za 32 mališana.

- Ovo je povijesni trenutak za sve stanovnike općine Rakovec i nastavak naše vizije razvoja općine kao ugodnog mjesta za život i inspirativnog okruženja, posebno za djecu. Zahvala Vladi RH što je prepoznala potrebe malih sredina za vrtićima i što stvara jednake mogućnosti za djecu na cijelom području Hrvatske. Ovaj vrtić

nastavak je najboljih uvjeta obrazovanja, stvaranja novih prilika i najvažnije, projekt za budućnost naše općine. On će pozitivno utjecati na sva područja društvenog, gospodarskog i kulturnog života, posebno demografsku obnovu i ostanak mladih obitelji na selu - rekla je Brankica Benc, načelnica Rakovca.

Jednoetažni vrtić, s dva dnevna boravka, imat će jasličku i vrtićku skupinu. Troškovi gradnje i opremanja iznose 1,3 milijuna eura. Iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dobiveno je 380.000 eura, Zagrebačka županija projekt pomaže s 80.000 eura, dok Općina Rakovac ulaže 840.000 eura vlastitih i kreditnih sredstava.

- Zahvala svima koji su pomogli početak realizacije ovoga značajnog projekta, posebno načelnici. Ona je ta koja okuplja ljude kako bi se ovakve investicije mogle dogoditi - rekao je župan Stjepan Kožić, najavivši daljnju pomoć Zagrebačke županije ovoj općini, ali i drugim manje razvijenim područjima.

- Gradnja vrtića jedna je od najznačajnijih demografskih mjera, ali i mjera za ostanak mladih obitelji u ruralnim područjima. Vjerujem da će izgradnjom vrtića sreća u ovoj maloj općini biti još veća! - rekao je župan.

Kamen temeljac zajedno su položili župan Kožić, načelnica Benc, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac i ravnateljica Uprave za upravljanje i raspolaganje nekretninama Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Pintar.

Gradilište je blagoslovio župnik Darko Rogina.

Planirani rok dovršetka gradnje i opremanja vrtića je polovica 2025. godine.

vrtić rakovec 270324 1

vrtić rakovec 270324 3

vrtić rakovec 270324 4

 

 

 

 

Pin It