Zagrebačka županija

Sauvignon Vinarije Puhelek Purek, berba 2023., šampionsko je vino Zagrebačke županije, nagrađeno na 56. Izložbi vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini.

Ovo je vino ujedno i najbolje ocijenjeno bijelo mirno suho vino Zagrebačke županije, kao i najbolje vino iz posljednje godine berbe. Nagrada za najbolje ocijenjeno bijelo mirno vino s ostatkom šećera pripala je Vinariji Žnidarić za zeleni silvanac, berba 2023., nagrada za najbolje ružičasto i crno vino Vinariji Puhelek Purek za crni pinot, berba 2023., a nagrada za najbolje ocijenjeno pjenušavo vino Željku Borošaku za pjenušac Borošak brut. Nagrade je najuspješnijim županijskim vinarima uručio župan Stjepan Kožić.

- Zelinski kraj poznat je po onima koji znaju kako uzgajati i čuvati lozu i kako na kraju dobiti kvalitetna vina - rekao je župan, dodavši da će vinari i dalje uživati pomoć Zagrebačke županije.

- Uz našu pomoć, pomoć Vlade RH i sredstvima EU fondova stvorit ćete kvalitetnije uvijete za rad, a onda nuditi još kvalitetnija vina - rekao je župan.

 

ZELINA 140624 2

ZELINA 140624 4

ZELINA 140624 3

 

 

Pin It