Zagrebačka županija

Župan Stjepan Kožić i Mladen Miho dobitnici su Nagrade za životno djelo Grada Svetog Ivana Zeline. Uručena im je za svečane sjednice u prigodi Dana grada. Župan Kožić na sjednici je bio i izaslanik predsjednika Vlade RH. Čestitao je svima koji sudjeluju u razvoju Svetog Ivana Zeline.

- U mnogim razvojnim projektima sudjeluje i Zagrebačka županija. Uskoro počinje energetska obnova OŠ Dragutina Domjanića i SŠ Dragutina Stražimira. Ukupna vrijednost ovih projekata je 6,7 milijuna eura. Pripremamo i projektnu dokumentaciju za Područnu školu u Kominu. Procijenjena vrijednost je 12 milijuna eura, a ukupna sredstva bila bi iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti - rekao je župan. Posebno je naglasio projekt vodoopskrbe istočnoga dijela Zagrebačke županije, koji je pred završetkom, a govorio je i o sanaciji prometnica i mostova oštećenih u potresu.

- Zagrebačka županija bilježi sve veći broj doseljavanja novih žitelja. Siguran sam da je i Zelina grad koji privlači mnoge - rekao je župan.

Gradonačelnik Zeline Hrvoje Košćec rekao je da je protekla godina bila najbolja investicijska godina u povijesti grada.

- Bila je to godina gospodarskog rasta i najniže stope nezaposlenosti. Među rijetkim smo gradovima koji se mogu pohvaliti povećanjem broja stanovnika. Prema statističkim podacima u Svetom Ivanu Zelini prosjek nezaposlenosti je samo 0,5% radno sposobnog stanovništva - rekao je Košćec. Naglasio je da Zelina prema indeksu razvijenosti bilježi iznadprosječni rast.

- Prije deset godina imali smo ispodprosječni stupanj razvijenosti. Postizanje ovakvog napretka u samo deset godina dovoljno govori samo za sebe - rekao je Košćec. Iznio je i podatak da je od ukupno ostvarenog proračuna u 2023., u iznosu od 14,5 milijuna eura, čak 41,4% ili oko 6 milijuna eura dobiveno iz EU fondova.

Uvodno je prisutne pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Darko Bistrički.

Godišnja Nagrada grada uručena je Gradskom društvu Crvenog križa, Udruzi "Srce", OPG-u Karlo Kos, Vatrogasnoj zajednici grada i Zdenku Šagudu.

 

DAN ZELINE 240624 3

DAN ZELINE 240624 5

DAN ZELINE 240624 4

DAN ZELINE 240624 2

 

 

Pin It