Zagrebačka županija

Otvorena je novosagrađena područna škola u Dubrancu, na mjestu stare, oštećene u potresu 2020. godine. Stara škola, zbog oštećenja, morala je biti srušena.

Putem Javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom, Zagrebačka županija dodijelila je Gradu Velikoj Gorici 3,08 milijuna eura za uklanjanje zgrade stare škole, izradu projektne dokumentacije i gradnju nove škole, u sklopu koje je sada uređen i prostor dječjeg vrtića.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, prisustvujući svečanosti otvorenja novosagrađene škole, rekao je da je u njegovom dosadašnjem mandatu obnovljeno, rekonstruirano, odnosno sagrađeno preko 50 školskih objekata. Posebno je naglasio Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu.

- Želim zahvaliti Vladi RH što će kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO) omogućiti svoj djeci u svim županijama jednosmjensku nastavu. Zagrebačka županija priprema se za realizaciju velikog broja projekata kroz NPOO. Za neka idejna rješenja već smo dobili suglasnost, a dio projekata je u fazi izrade. Nadam se da će uskoro krenuti i gradnja na samom terenu - rekao je župan.

Svečanosti je, uz ostale, prisustvovao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

- Svaki ovakav projekt dio je šireg mozaika naše politike koja je usmjerena i na obnovu i na obrazovanja i na kvalitetniji život - rekao je Plenković.

 

dubranec

dubranec21

 

 

Pin It