Zagrebačka županija

9. rujna 2024.

Prvoga dana nove nastavne godine župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić obišao je novosagrađenu područnu školu u Strmcu, koja je tada i službeno otvorena. Od ove nastavne godine polazi je 465 učenika - od prvog do osmog razreda.

- Vrlo brzo u ovoj školi imat ćemo jednosmjensku nastavu. Imamo gotove projekte za dogradnju škole i gradnju sportske dvorane - rekao je župan. Projekt je odobren i financirat će se najvećim dijelom sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Područnu školu u Strmcu, u dva razredna odjela, polazi 43 prvašića.

- Ušli ste u novo razdoblje vašega života. Zajedno ćemo istraživati i razvijati vaše darove - poručio je prvašićima ravnatelj OŠ Sveta Nedelja Zvonimir Markić, dodavši da je škola u Strmcu opremljena svom potrebnom didaktikom, a uskoro će u njoj s nastavom krenuti i posebno razredno odjeljenje djece s posebnim potrebama, za što je dobivena suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec prvašićima je poručio neka se u životu uvijek trude biti dobri ljudi.

Gradnja škole u Strmcu koštala je 6,9 milijune eura, a financirali su je Grad Sveta Nedelja (66,7%) i Zagrebačka županija (33,3%). U ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih svečanosti je prisustvovala Vesna Šerepac, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje.

- Pokazali ste kako se sinergijom lokalne i regionalne samouprave može podići razina kvalitete odgojno-obrazovnog procesa. Ministarstvo će vam biti puna podrška u ostvarenju najavljenih projekata kako bi učenici učili u modernom i poticajnom okruženju - rekla je Šerepac.

Područna škola u Strmcu najveća je područna škola u Hrvatskoj.

 

ŠKOLA STRMEC 090924 2

ŠKOLA STRMEC 090924 3

 

 

 

 

Pin It