Zagrebačka županija

12. listopada 2024. 

Svoj dan, ujedno 29. godišnjicu osnutka grada, obilježio je Zaprešić. Svečanosti je, uz ostale, prisustvovao i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Poručio je da je Zaprešić grad koji nudi visoki životni standard te sve potrebne sadržaje za kvalitetan i miran obiteljski život.

- Čestitke gradonačelniku i njegovom timu koji dugi niz godina predano rade na stvaranju kvalitetnih uvjeta života. Na tom putu imali su sustavnu podršku Županije, iza nas su mnogi zajednički projekti, a pred nama nikad izdašnija europska sredstva - rekao je župan.

Gradonačelnik Željko Turk rekao je da Zaprešić ima sve što je potrebno za ugodan život.

- Dugo očekivana obnova Novih dvora danas je realnost, pred početkom je gradnja nove škole sa sportskom dvoranom, Vlada RH donijela je odluku o darovanju 250.000 kvadrata zemljišta za razvoj nove gospodarske zone, pri kraju je studija zaštite okoliša za gradnju novoga mosta preko Save - uskoro krećemo u glavni projekt, istražujemo 'vruću' vodu - kažu da je temperatura oko 120 stupnjeva, projektira se bazen koji će biti gradski, a možda i hrvatski centar vodenih sportova... - rekao je Turk. Govoreći o obnovi nakon potresa, istaknuo je da nakon zgrade Pučkog otvorenog učilišta slijedi završetak obnove i zgrade suda i svih stambenih zgrada koje su ušle u projekt konstrukcijske i energetske obnove.

Prisutnima su se također obratili gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik Krešimir Ačkar i potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

zaprešić3

zaprešić2

 

 

Pin It