Aktualno

U Vrbovcu je održana turističko-kulinarska manifestacija "Kaj su jeli naši stari". I iznova okupila brojne posjetitelje. Uz zanimljive popratne sadržaje, kušala su se jela koja su pripremale udruge žene vrbovečkoga kraja. Njih 15. Središnja namirnica ovogodišnje manifestacije bio je kukuruz.

- Udruge žena trude se skuhati jela na starinski način. Čuvaju time tradiciju, ono što su nekada čuvale i njihove bake - komentirala je Jasna Benedik, direktorica TZ Vrbovca, organizatora manifestacije. Ovogodišnja je bila 39. u nizu, a u ime pokrovitelja, Zagrebačke županije, otvorio ju je župan Stjepan Kožić. Čestitao je i izrekao zahvalnost udrugama žena koje skrbe o očuvanju starih recepata kako se, rekao je, zdrava, domaća jela ne bi zatrla.

- Ova manifestacija, kao i niz drugih koje se organiziraju u našim općinama i gradovima, ima i turistički značaj i zato je Županija i financijski pomaže. Prepoznali smo turizam kao jednu od bitnih gospodarskih grana. Ostvarujemo dobre turističke rezultate, u zadnje vrijeme dvocifreno raste broj dolazaka i noćenja turista i to ne samo onih iz okruženja, nego sve više i iz azijskih zemalja - rekao je župan.

 

2

3

4

5

6

 

Pin It

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok