Aktualno

Gradilište školske-sportske dvorane u Bedenici obišao je danas župan Stjepan Kožić. Gradnja dvodjelne dvorane košta 18,7 milijuna kuna. Radovi se financiraju sredstvima proračuna Zagrebačke županije.

- I ovo je dokaz koliko Županija ulaže u obrazovanje, posebno u malim općinama. Prije tri godine u Bedenici smo otvorili rekonstruiranu i dograđenu školu, a kada sagradimo i ovu dvoranu dobit ćemo kvalitetan školski kompleks. Kada se zbroje samo dvije 'cifre' - dogradnja škole i gradnja ove dvorane, dolazimo do 35 milijuna kuna. Ako znamo da za kapitalnu gradnju, preko decentraliziranih sredstva, godišnje iz državnoga proračuna dobijemo svega 5 milijuna kuna, lako se može zbrojiti koliko bi nam godina trebalo da sagardimo samo ova dva objekta - rekao je župan. Dodao je da statistika govori da je Hrvatska po broju pretile djece na 5. mjestu u Europi i da za to postoji više razloga.

- Jedan od njih je i što nam 'fale' sportske dvorane. Stoga će izgradnjom ove dvorane 150 đaka imati mogućnost popraviti tu statistiku - rekao je župan, dodavši da je siguran da će dvoranu koristiti i razne udruge.

 

dvorana bedenica 221020 1

dvorana bedenica 221020 3

dvorana bedenica 221020 2

 

Pin It

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok