Aktualno

S preko 4 milijuna eura, Županija će i ove godine podržati projekte gradova i općina u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi. Sredstava će se dodijeliti putem javnih poziva i natječaja.

- Osigurali smo dosad rekordan iznos potpora, gotovo 20% sredstava više nego lani. Time ćemo gradovima i općinama pomoći u realizaciji mnogih projekata. Skrbimo da potpore budu što veće i primjerenije. Krajnji je cilj zadržati ljude na prostoru županije, vodeći pritom brigu o ravnomjernom razvoju, i nastaviti stvarati uvjete za gospodarski rast - za tiskovne konferencije na kojoj su predstavljeni javni pozivi i natječaji rekao je župan Stjepan Kožić. Rekao je da se posebna briga vodi o jedinicama lokalne samouprave s najmanjim proračunima.

- Posebno želim naglasiti da se razvojem poduzetničkih zona došlo do značajnog razvoja našega gospodarstva pa su tako poduzetnici Zagrebačke županije na drugom mjestu u RH po ukupnom prihodu i neto plaći. Također, prema indeksu razvijenosti Zagrebačka županija je pretekla Istarsku pa smo sada odmah iza Grada Zagreba. Zahvala svima koji pridonose da se Zagrebačka županija značajno razvija i da kvaliteta života na našem području bude sve bolja i bolja - rekao je župan.

Javne pozive i natječaje predstavili su pročelnici Josip Kraljičković (poljoprivreda, ruralni razvoj i šumarstvo), Damir Fašaić (gospodarstvo i fondovi EU) i Ivica Horvatinović (promet i komunalna infrastruktura), a o dosadašnjoj suradnji jedinica lokalne samouprave sa Zagrebačkom županijom govorili su Brankica Benc, načelnica Rakovca, i Miljenko Vučković, načelnik Klinča Sela.

- Pozdravljam programe kojima Zagrebačka županija sufinancira društvene i komunalne projekte na svome području. Svake godine javljamo se na natječaje i na taj način realiziramo niz projekata, koji bi se teško ostvarili da nema pomoći Županije. Na ovaj način mala općina Rakovec ide u korak s puno većim sredinama u svome okruženju. Županija nam je pomogla kod gradnje male sportske dvorane, proširenja škole i njezine energetske obnove, sanacije i opremanja društvenih domova, gradnje dječjih igrališta u našim selima, asfaltiranja nerazvrstanih cesta... Gradnja dječjeg vrtića trenutno je najveći i najvažniji projekt za budućnost općine. Gradnja se sufinancira sredstvima iz NPOO-a, a pomaže je i Zagrebačka županija, koja je sredstva osigurala i za ishođenje projektne dokumentacije - rekla je Brankica Benc.

 

SKNL POTPORE2

SKNL POTPORE3

 

 

Pin It