U Vrbovcu je održana turističko-kulinarska manifestacija "Kaj su jeli naši stari". I iznova okupila brojne posjetitelje. Uz zanimljive popratne sadržaje, kušala su se jela koja su pripremale udruge žene vrbovečkoga kraja. Njih 15. Središnja namirnica ovogodišnje manifestacije bio je kukuruz.
- Udruge žena trude se skuhati jela na starinski način. Čuvaju time tradiciju, ono što su nekada čuvale i njihove bake - komentirala je Jasna Benedik, direktorica TZ Vrbovca, organizatora manifestacije. Ovogodišnja je bila 39. u nizu, a u ime pokrovitelja, Zagrebačke županije, otvorio ju je župan Stjepan Kožić. Čestitao je i izrekao zahvalnost udrugama žena koje skrbe o očuvanju starih recepata kako se, rekao je, zdrava, domaća jela ne bi zatrla.
- Ova manifestacija, kao i niz drugih koje se organiziraju u našim općinama i gradovima, ima i turistički značaj i zato je Županija i financijski pomaže. Prepoznali smo turizam kao jednu od bitnih gospodarskih grana. Ostvarujemo dobre turističke rezultate, u zadnje vrijeme dvocifreno raste broj dolazaka i noćenja turista i to ne samo onih iz okruženja, nego sve više i iz azijskih zemalja - rekao je župan.